A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Boríték nyomtatas

A termék jellemzőinek megadása után adhatja le rendelését. Ha pedig egyedi rendelést szeretne leadni ezzel a termékkel kapcsolatban, akkor kattintson az Egyedi ajánlatkérés gombra!

1. Paraméterek megadása

2. Mennyiség választása

Mennyiség
Nettó ár
Bruttó ár
Az árajánlat megtekintéséhez kérjük válassz a baloldali paraméterek közül!

3. Rendelje meg a terméket

Szállítás

-

Termék ár (nettó): -
Reklámhordozó termékdíjat az ár már tartalmazza
ÁFA összesen (27%): -

Összesen:

-

Kérjük a termékhez kapcsolódó fájlokat (grafikákat) a következő oldalon feltölteni!

Termékleírás

 

 Borítékok jellemzői

 

A borítékokat többféle tulajdonságuk alapján  csoportosíthatjuk. Az egyik ilyen tulajdonság a méretük. A leggyakrabban használt borítékok az úgynevezett C típusú borítékok, amelyekben az A-méretű lapok férnek el. Így például a C3-as méretű borítékban A/3 méretű lap, míg a C4-esben A/4-es, és így tovább egészen C6-ig. Persze egyedi méretű borítékokat is gyártunk, de ezek a leggyakoribbak. 

 Borítékokat megkülönböztethetjük anyaguk szerint is. Beszélhetünk klasszikus papírborítékokról amelynek anyaga nagyon hasonló a fénymásoló papírhoz, de van karton, és hullámpapír boríték is. Ha fontos a küldemény épsége, választhatunk biztonsági borítékot vagy belső buborékfóliával ellátott borítékot is. Előbbinél egy vékony belső réteg védi a hőtől és a víztől a boríték tartalmát, utóbbinál pedig buborékfólia őrzi törékeny küldemény épségét. 

A harmadik fontos jellemző egy boríték esetében a zárhatósága. Alapvetően háromféle módon zárhatóak a borítékok: szilikonos záródású, öntapadós vagy enyvezett. A szilikonos záródású borítékoknál egy szilikonszalag védi a ragasztót a boríték fülén, melyet könnyedén eltávolíthatunk, és lezárhatjuk a borítékot. Kézi borítékolás esetén érdemes ezt választanunk, mert lényegesen meggyorsítja a munkát. Az öntapadós boríték esetében a két fül van, melyeken ragasztó található. Ezeket egymásra hajtva és összenyomva tudjuk lezárni a borítékot. Az enyvezett boríték esetében a fülön olyan ragasztó található, amely nedvesítés hatására válik ragaszthatóvá.

Számtalan méretű és típusú boríték közül tudunk választani, ezért adja magát a kérdés, hogy mi alapján válasszunk, hogyan igazodjunk el? A válasz azonban pofonegyszerű: minden esetben a tartalomhoz igazítsuk a boríték méretét, típusát. Olyan borítékot használjunk, amiben a küldeni kívánt dokumentumok elférnek és biztonságban vannak.

Ablakos boríték

 
Ablakos boríték

Az ablakos boríték esetén a papír egy darabja általában téglalap formában ki van vágva, és a helyére egy vékony műanyag lap vagy pergamenpapír kerül. A műanyag használata hulladék újrahasznosítását megnehezíti.

Biztonsági boríték

A biztonsági borítékok az illetéktelen betekintés elleni védelmet tartalmaznak. Tipikusan a nagyértékű termékek és fokozott biztonságú dokumentumok küldésére szolgálnak.

Egyes esetekben a boríték belsejét speciális mintázattal látják el, ami a tartalom elolvasását megnezhezíti. 

 

Egyedi boríték

Egyedi borítékoknál egyedi stancszerszám is szükséges, amehez tudni kell amilyen célra lesz lesz használva. Például egyedi méretű esküvői meghívók lesznek bele helyezve, akkor szélszerű kicsit nagyobb borítékot gyártani hozzá, hogy kényelmesen beleférjen vagy ne sérüljön a benne lévő nyomtatás. 

Bélelt boríték

 

Érzékeny, törékeny anyagok küldésére szolgáló boríték. A párnázás lehet újságpapír, műanyag hab vagy buborékfóllia.